torsdag 22 december 2016

Mitt sista inlägg på bloggen.


Detta blir mitt sista inlägg på bloggen.
Denna blogg går i graven. Huvudmålet med bloggen har varit att samla mina tankar, sprida dem, och följa mina framsteg och misslyckanden, andra målet har varit att kunna få reklamintäkter till att kunna upprätthålla avgiften för sidan och domänet. Jag har intill nu inte fått utbetalt reklamintäkter en enda gång (jag är tvungen att uppnå kring 776 kr, vilket jag inte gjort på över tre års tid). Jag har aldrig spammat ut dagliga clickbaits med substanslöst innehåll men verkar som sådana sidor drar in mer...trist.

Sedan finns det bloggare som besitter långt mycket mer kunskaper än mig, med ekonomisk bakgrund eller varit i branschen länge och sprider information på ett mycket förnuftigt och intelligent sätt. Stor eloge går ut till Lundaluppen, Spartacus Invest, 4020 och Aktiefokus som har lärt mig en massa med deras insiktsfulla analyser och pedagogiska manér och dessutom inspirerat mig till att läsa mer om värdeinvestering, utdelningsinvestering samt analyser. Jag har läst många böcker nyligen men inte följt med i bloggvärlden pga jobb (samt netflix+HBO) så jag vet att det kommit massa nya namn upp i bloggvärlden som jag säkerligen borde följa.

En annan ting är att det blir väldigt personligt när jag sprider mina ekonomiska uppgifter och jag vill inte att google, bolag, eller andra skall veta exakt hur mycket jag har i varje aktie utan det är nåt jag hellre delar privat. Jag är dock tvungen att följa upp på mina framsteg och det gör jag genom ett excel-dokument.

Jag kommer fortsätta min resa mot en skuldfri miljon och när jag nått till miljonen (2-3 år) så kommer jag dyka upp igen och hoppas kunna sprida mina tankar vidare på annat sätt. Avslutningsvis har jag 41% i avkastning i år så jag antar jag slår index för fjärde året i rad *wink, wink.

God jul alla och gott nytt år.


4 kommentarer:

 1. Tråkigt att du slutar, gillar din blogg. Lycka till i framtiden!

  SvaraRadera
 2. Ååh, den kommentaren värmde verkligen. =). Stort tack, och tack för att du följt med. Hoppas dina investeringar blir lyckosamma!

  SvaraRadera
 3. Du vill ha många läsare/få mycket reklamintäkter men döljer hur mycket du faktiskt har i varje aktie? Lite counterintuitive.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte riktigt varför det skulle vara det. Finns flera bloggare som gör likadant några av dem är bland topp 10 mest populära. Har haft det upplägget tidigare men känner inte det gör någon skillnad, dvs det är inte antalet aktier som lockar läsare.

   Radera