tisdag 19 juli 2016

Bonusbonanza med Lucara


Idag gick Lucara Diamond ut med att de kommer genomföra en bonusutdelning den 15 september, vilket betyder att alla som har lucaraaktier registrerade på sitt konto den 2a september mottar 0,465 CAD/aktie (bonus 0,45 + vanlig 0,015), vilket till dagskurs motsvarar 3,07 SEK/aktie och är totalt på 172 MCAD. Nyheten fick aktien att stiga runt 7,5 procent under dagen.

Avanzatelegram om LUC

Även om jag blev överraskad så hade Lamb själv givit ledtrådar i intervjuer, dels om hur kassan fortfarande är stark efter icke-försäljningen av Lesedi men också hur gruvan kvarhåller ett högt cashflow och tillgångarna ökar konstant. För att ge mig själv en egoistisk klapp på axeln så skrev jag själv i ett aktieforum den 6e juli: "Lamb har tom sagt att de överväger ev. bonusutdelning (igen)."

För att ge er en bild av hur stor denna monstruösa utdelning blir för mig så motsvarar den ca 7 gr(!) mer än min årliga utdelning. Skall bli spännande att se hur mycket tillgångar det finns i bolaget när rapporten kommer. Jag kommer göra en djupare analys av vad bonusutdelningen betyder för bolaget.

På återseende.

2 kommentarer:

 1. Hej. Jag har nyligen upptäckt aktiemarknaden & är frälst. Intressant blogg. Nu över till min stilla undran. Jag är nyfiken på varför det skrivs så lite om Lucara bland bloggare som fokuserar på utdelningsportföljer. Har jag missat nåt gällande riskfaktorer för det bolaget? Inget annat bolaget kan konkurrera med deras utdelningsprocent? Mvh Ola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Ursäkta för mitt sena svar, jag hade inte sett din kommentar.

   Bolaget verkar inom gruvbranschen som anses vara högrisk (det är den, då det är inte säkert gruvorna genererar vinst, samt att inflödet av värdefulla fynd är delvis tillfälligt. ).

   Bolaget har ett kraftigt och stabilt kassaflöde, ökat antalet licenser, har inga skulder, ger utdelning samt expanderar.

   Jag ser bolaget som ett långsiktigt hållbart bolag och därför har jag investerat i det. Min värdering idag är omkring 30 kr men jag kommer göra en ny analys när nästa årsrapport utkommer. Vi vet dock idag att vi har tjänat minst 205 MUsd med ett mål på 200-220 Musd och med återstående försäljning av 80 000 carat så blir det inga problem att passera 220 MUsd.

   Radera