lördag 4 juni 2016

Majrapport 2016 - up up and away


Årsavkastning 2016


Aktieboom 2016 -  +60,43%
vs
SIX30RI 2016 -   
-1,64%

Total månadsutveckling 
 +20,99%

Företagens månadsutveckling

Lucara Diamond -  
+27,81%Lesedi har fått ännu mer uppmärksamhet. Denne gång i New York. Verkar som denna mediastrategi också är en framgång för Lucara som ser fler investorer i bolaget. Säger för övrigt: 29 kr till den 29/6.
Jag och min kompis brukar säga att aktiens rörelse är omvänd Eira Thomas ordrar, så när hon sålde några 100 000 aktier (hon sitter på ca 2 miljoner aktier) nu i slutet av maj så steg priset i efterhand. Det hela är givetvis ett skämt men verkar stämma så här långt.

Sparebanken Sør - +0,36%
Meh. Företaget har synts mer och gjort reklam på facebook. De har nu också börjat med "Vennebetaling" som kan liknas med "Swish" i Sverige eller mobilepay i Danmark.
Fiskars - -0,24%
Detta är troligtvis ett av de tråkigare bolagen i min portfölj. I like it =).


Nettoförmögenhet
57618 kr

Utdelning
16.696 kr. Oförändrad. Jag förväntar dock att SB Sør minskar sin utdelning framöver pga fler aktier efter emissionen.
 
Övrigt

Sista tentan den 23e juni. Kommer plugga en del till den, vilket jag redan gör. Inte jobbat nåt på väldigt länge. Har ändå väldigt bra avkastning men det beror på tidigare investeringar som burit frukt.

Peace out!

2 kommentarer:

 1. Hur vågar du ha så mycket i Lucara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att jag ser bolaget som ett "buy and hold". Det är alltså primärt en utdelningsinvestering med kvartalsutdelning, från att tidigare ha varit en värdeinvestering.

   Har varit med i bolaget i runt 3 år nu (lägsta köpkurs vid 3,60 kr) och har sett utvecklingen av cashflow och kassabalansen. Samtidigt ökar tillgångarna dramatiskt och bolaget expanderar.

   Sett till vinsten som fås i år så är bolaget undervärderat men priset som är idag motsvarar ungefär det värdet jag värderade bolaget till enligt 2014 årsrapport (2015).

   Jag ser bolaget som låg risk, men jag har också ett GAV på 12,32 kr.

   Så fort jag får en inkomst så kommer jag fylla ut mer i andra innehav men orsaken att värdet är så stort är pga utvecklingen sedan investeringen. Detta är en risk, men det betyder inte att jag ser bolaget som riskfyllt, tvärtemot.

   Radera