lördag 25 oktober 2014

Leva i landet limbo

Med landet limbo så syftar jag på att jag just nu lever på halva mitt studiemedel och pengar som är kvar från mitt sommarjobb i Norge. Detta räcker för att klara sig men räcker tyvärr inte till ett överskott till att investera.

Som tur var så verkar jag få lite extra push nu då jag dels tog ut en tidig semesterersättning på några tusenlappar samt att jag mottagit ett stipendium. Allt har ännu inte kommit in på kontot och det är inga stora summor så kommer inte hända så mycket på ett tag.

Hur ser jag på börsen? Jag tror definitivt på vidare nedgång. Jag tror den uppgång som vara just nu är en falsk uppgång som gradvis kommer glida in på sättning. Visst vi kan snacka om omvärldens inflationsmål som ej uppfylls utan vi får deflation och långsamnare expansion för USA och Kina, krigshot från Ryssland och politiska kriser ad infinitum men kort sagt så är detta en förnämmelse jag har.

Innan regeringsbudgetförslag presenterades var jag övertygad om att det inte skulle bli omval men efter förslaget är jag inte lika säker längre. Budgetförslaget är fel på så många punkter och (S) vallöften har blivit till pannkaka. Löfven säger en sak men ändrar sig i nästa stund (sök på youtube efter Stefan Löfvens EU-möte där han lägger fram sitt miljömandat och ändrar sig stup i kvarten). Jag tror helt enkelt inte vi har en kompetent regering. Kommer inte ta upp exempel då jag anser inte bloggen skall behandla politik utan jag vill bara skriva att jag tror ändå på risk för nyval. Jag tror inte ett nyval skulle påverka börsen nämnvärt utan enbart tiden som leder upp till nyvalet. Det är ovissheten börsen reagerar på här.

Hur gör jag nu då när jag inte kan investera för stunden? Jo jag investerar i kunskap. Just nu läser jag "F WallStreet" som för övrigt är den bästa investerarbok jag läst. Kommer lägga upp en recension av den om ett tag men har fortfarande 100 sidor kvar. Jag har också köpt en kurs på Udemy som heter "Corporate Valuation" som jag fick till $10 isf $99 mha ett specialerbjudande, de brukar skicka ut såna på deras facebooksida eller via mail.

Annars? Jo jag praktiserar på en hjärtmedicinsk avdelning. Segt att gå upp klockan 5, fyra dagar i veckan men det är okej. Mycket lärorikt och är glad att jag blivit bättre på att tolka EKG, ultraljud samt medicinering av hjärt- och lungsjuka.

Förhoppningsvis lyckas jag i nästa månadsrapport visa en vändning av min nettoskuld till det positiva då jag dels fått en stigning av aktievärden samt har fått lite extra pengar genom stipendium och semesterersättningen men vi får se hur det blir med den saken.

Hoppas ni alla har det fint och ta hand om er!
2 kommentarer:

  1. thanku for sharing..

    SEO training in hyderabad.Here professionals are giving training with fee of low cost and Experience of 12years in the field of digital marketing.Train by the experts and get more knowledge about Digital marketing.
    seo training in hyderabad

    SvaraRadera
  2. Hadoop training in Hyderabad is a place where I learned to follow informative websites like this one which never missed a new post since I completed my training there.

    SvaraRadera