tisdag 26 augusti 2014

Sålde Ratos - stor förlust.

Aktie: Ratos B
GAV: 59,74 kr
Antal aktier: 633
Försäljningspris: 55,70 kr


Förlust inkl. courtage:
2586,32 kr

Hallå igen alla goa och glada typer.
Jag har nu gjort en aktieförsäljning i Ratos B som grundar sig i att jag börjat tappa förtroendet för Campbell. Företagen i sig är inte dålig men jag känner inte jag kan lita på vad som sägs och jag gillar inte när man börjar försköna siffror som visar svart på vitt hur saker och ting i rapporten står till. Kan bli så att jag träder in i senare skede men då måste saker och ting ändrats. Nu sväljer jag min stolthet och tar förlusten och kikar vidare. Jag har nu slagit mitt gamla rekord på en förlust på 355 kr och höjt det till 2586 kr.

Samtidigt måste jag visa mina förluster. Om jag inte gör det kommer jag bli blind. Mottot med bloggen är "never lose money" och jag har nu lyckats göra detta. Jag känner dock inte jag vill vänta då jag är missnöjd med rapporten och har svårt att se en vändning på kort tid.


2 kommentarer:

 1. Tråkigt med förluster.

  Jag har själv genom året gjort stora misstag och stora förluster. Men många av de stora investerarna har även de någon gång gjort förluster. Jag har hört att en del stora profiler förlorat allting och gått ner till 0 för att sen komma tillbaka igen med nya portföljer.

  Nu ska man väl inte behöva förlora massa pengar för lära sig, men just att lära sig av sina misstag och analysera vad som gick fel tror jag är väldigt viktigt. Då blir det "läropengar". En del av den personliga utvecklingen eller utbildningen som investerare.

  Vad jag själv lärt mig är att så fort jag blir girig och börjar ta större risker, då jag vill göra snabba pengar eller ta igen förluster så går det åt helvete för mig. En annat misstag jag själv gjort är att köpa och sälja - alltså byta aktier - för ofta, för att sen se de aktier jag sålt flerdubblas på några år medans de jag köpt istället ofta gått sämre.

  Jag kanske skriver ett blogginlägg framöver om vad jag lärt mig om börsen och mig själv av att förlora 200-300 000 kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser jag fram emot. Tycker alltför många negligerar sina förluster där de kan vara riktigt lärorika. I mina ögon så är jag nöjd med beslutet att gå ur utifrån de rådande omständigheter. Jag kommer utveckla detta i en egen post som behandlar detta. Det handlar om sviktande tilltro till ledningen.

   Radera