lördag 4 maj 2013

Sälj av ABB och fåtal läsare

ABBABBABB
ImageIgår så sålde jag mina 84 aktier i ABB till en säljkurs på 147,50. Jag har aldrig varit om en så snabb försäljning, kursen låg på runt 147,00 och i samband med att jag la ut ordern gick kursen upp till 148,50. Hehe, otur värre men så är det =).

Försäljningspriset var 12390 kr med en bruttovinst på 2164 kr. Detta motsvarar en avkastning på 21 % på 10 månader. Helnöjd. Målet är dock att investera pengarna i ett annat verkstadsbolag och jag har ögonen på ett speciellt nämligen B&B tools B.

Jag känner emellertid att denna blogg verkar mer vara en dagbok för mina egna investeringar, inget fel med det men jag känner verkligen att jag skulle vilja ha fler läsare så att man kan få in lite kommentarer. För att göra detta tror jag att jag måste börja göra en och annan ordentlig aktieanalys av ett framtida investeringsprospekt. Är endast på detta sätt jag kan locka läsare och om jag har maximal flyt (och skicklighet) kan bli länkad genom en annan blogg.

Så bered er på en aktieanalys från en medicinstuderande, detta lär bli rätt udda men jag tillåter mig själv att göra misstag. Förhoppningsvis kan jag få lite rättning ifall det är något som är inkorrekt beräknat. Som min högra hand har jag 'börsdata.se' för att kolla upp lite beräkningar och jämförelsetal samt senaste årsrapporten.

Har kollat igenom min K4-blankett för 2013 och har totalt efter mina 3 försäljningar (Nokia, Öresund och ABB) uppnått en avkastning på 10 003 kronor brutto, utdelning ej medräknad. Lär bli en go skatteåterbetalning nästa år men som sagt, vinster är alltid positivt. "Never lose money".

Kommande datum:

 • 7 maj - utdelning - ABB, 391,44 sek före skatt

 • 8 maj - Q1-rapport - Ratos

 • 9 maj - Q2-rapport - Lucara Diamond

 • 16 maj - Utdelning nr1 - Apple, 27,45 usd före skatt


 

7 kommentarer:

 1. Det är inte jättelätt att hitta kommentera-knappen på din sida :)

  SvaraRadera
 2. Hehe, jag vet. Tog mig själv lång tid att hitta den men jag uppskattar kommentaren. Jag använder en template just nu där utseendet ser ut som såhär: "reply-knappen" är pratbubblan ovanför varje inlägg, vilket är ganska avigt. Jag hade gärna velat haft den under inlägget och med en bättre markering eller text. Jag skall se om jag kan ändra detta manuellt eller om jag tvingas byta template.

  SvaraRadera
 3. Nu är jag inte jättehaj på teknik men... varför kör du inte med Blogspot? Tycker de flesta blogspot-sidorna ser bra mycket bättre ut en Wordpress-sidor. Men Wordpress har kanske någon annan fördel?

  SvaraRadera
 4. Största anledningen det är för att jag har massa andra personliga bloggar kopplade till blogspot (studerande, träning etc) och jag vill inte att de skall vara associerade med detta kontot.

  SvaraRadera
 5. Jag lade till din blogg i min länklista. :)

  SvaraRadera
 6. Du är bäst =D. Adressen är from idag: http://aktieboom.se men eftersom det sker en pekning från domänet till wordpress så gör det inget ifall du skriver wordpressadressen.

  Jag har följt din blogg tidigare och jag gillar den starkt, men jag har alltid lyckats glömma adressen och hittat dina inlägg genom 4020 istället. Jag lägger såklart in adressen i blogglistan. Trevlig sommar!

  SvaraRadera
 7. Din blogg är nu inlagd i blogglistan.

  SvaraRadera