lördag 7 mars 2015

Månadsrapport februari 2015

Aktieboom 2015 - + 6,22 %
vs
SIX30RI 2014 
+7,14%

Företagens månadsutveckling 


Deere & Company - 
+6,36%
Warren Buffett har investerat i bolaget. Detta hindrar aktiepriset från att sjunka ordentligt i värde för mig att investera mer. Lite trist. Inväntar större allmän börssättning.

Industrivärden -
 
+8,67%
Nu har bolaget passerat substansvärdet i pris per aktie. Blä. Alldeles för dyrt.

Lucara Diamond -   
-2,97%
Fyllde som sagt på här och jag besitter nu 10 001 aktier. Bolaget är fortfarande undervärderat. Kanske köper ännu mer men vi får se - vill inte sitta alltför tungt i ett bolag som det här då det ändå finns vissa risker. Köp under 13 kronor, gärna 12,50 kr eller mindre. Är lite emot att jag köpte över 13 kronor fastän jag tidigare sagt att jag vill köpa under 13, dock var detta arbiträrt och inte beräknat med kassaflödeanalys.

Nokian Tyres -  
+20,83%
Hej vad det går. Ingen speciell orsak, möjligtvis kvarhållen utdelning och att rysslands offensiv verkar lugna sig (vilket inte stämmer), ''vapenvila''...right. 50 pansarvagnar som rullar över landsgränsen är ingen fredlig manöver.

Ratos - 
+13,24%
Höjd utdelning, helt okej rapport = kursstigning. Inget oväntat dock. Förstår inte varför bolaget som detta är så högt värderat. Tror vi kan se ett kursfall snart. Ifall börsen faller så faller Ratos med...hårt.


Total månadsutveckling 
 
+5,18% . Fin månad

Nettoskuld
Minskad till 86 564kr. Väldigt bra. Har inte jobbat något i februari så nästa månads nettoskuld lär vara sämre eller stagnerad beroende på hur börsen går.

Utdelning
13 412 kr.  Yield: 5,95%. Sålt apple, fått nya lucara. Luc har rätt låg utdelning men jag vågar påstå att den kommer höjas i år. Tyvärr inte denna vecka som jag trodde.


Övrigt
Värt att obserbera är att jag nu inkluderar kommande skatteinbetalningar som skulder och avräkning på nettoskuld. Vore ignorant att inte inkludera dessa då de skall betalas. En annan sak som jag sagt till mig själv är att när jag väl uppnår en miljon på mitt aktiekonto så kommer jag framöver inte redovisa monetära förhållanden och tillgångar i detalj pga integritetsskäl. Snarare kommer jag övergå till procentuella tillväxter och dylikt.

Har nu fått hela mitt studielån. Återbetalning påbörjas i augusti månad. Hoppas tjäna en del pengar i sommar men har inte sökt jobb ännu. Kommer söka jobb som lægevikar (ungefär underläkare) på psykiatrisk avdelning. Inte för att lönen är så hög utan mest för att ha nåt att sätta på mitt CV.

Ifall jag vill tjäna pengar så drar jag till Norge liksom förra sommaren och jobbar inom hemtjänst eller dylikt.

Hoppas på vår! Inte bara värmen utan också utdelning ;)

1 kommentar:

  1. Fint att våren är på väg, med hänsyn till dagens värde så kan man definitivt inte gnälla.
    Vad gäller Lucara Diamond så hoppas även jag på utdelningshöjning.

    SvaraRadera