måndag 28 oktober 2013

Kommande Applerapport

Apple rapporterar sitt Q3-resultat kl 22.
Detta hade jag helt glömt av så kudos till Fundamentalanalysbloggen för påminnelsen.    http://fundamentalanalys.blogspot.dk/2013/10/apples-tredje-fq4-kvartal.html

Rapport hittar ni på
http://investor.apple.com

Jag förväntar mig en positiv reaktion på aktien och helt okej resultat som är minst enligt förväntan. Jag kommer faktiskt läsa den här rapporten noggrannt då jag vill se hur det framtida perspektivet ser ut och hur jag skall bete mig.

Utdelningsdatumet är satt till 14e november (11e är sista chansen).

Nu i efterhand kan jag se att prognosen för bruttomarginalen för julhandeln är ca 0,9% lägre än analytikernas. Kom igen!? Barnsligt beteende att se så många paniksäljer. Jag tror kursen kommer bege sig uppåt nu de kommande dagar.
-----------------------------------------------------
Ber om ursäkt för att jag inte skrivit många inlägg senaste tiden men mitt huvud har varit lite överallt och jag har inte riktigt haft kontroll över tillvaron.

2 kommentarer:

  1. Apple är verkligen ett intressant bolag! Dock helt omöjligt att ens försöka förutse vart det är på väg.

    SvaraRadera
  2. Jag instämmer att det är svårt att se vart bolaget kommer färdas. Jag vet dock att kassan är enorm, varumärket har market value så det står härliga till samt att företaget står sig gott mot konkurrenter.

    Skulle jag gissa vart det kommer bära härnäst så vill jag satsa på att Apple kommer göra en storsatsning inom multimediabranschen. Kanske Filmer/böcker/dokumentärer/spel etc allt samlat under en klient för en prenumerationsavgift. Detta går lite hand i hand med Apple TV.

    SvaraRadera