lördag 28 september 2013

Icahns möte med Cook på måndagDetta twittrades den 26. september,  det har dock ännu inte blivit så stor rörelse i grytan. För den som inte minns vem Icahn är så har jag skrivit om denna man tidigare på min blogg här:
http://www.aktieboom.se/2013/08/appleskuttet.html

Kort sagt så är han en man med MYCKET pengar och med samtidigt en stor del av Applekakan så blir hans aktioner är väldigt kursrörande. Han har sagt att han kommer diskutera en utökning av återköpsprogrammet med Apples Vd Tim Cook och han säger också att detta är något som Cook verkar vara positiv till.

Jag förväntar mig en uppåtsving på måndagen  när Icahn twittrar om resultatet av deras möte vilket ni kan hoppa upp på hyllan och sätta er på att han kommer göra. Återköp är iaf alltid bra för aktiekursen då kursen ökar. Innan

Trevlig helg
/Aktieboom


1 kommentar:

  1. Tycker hela konceptet med återköp är lite motsägelsefullt. Kan inte bolaget förränta pengarna själv så borde man dela ut dem till aktieägarna. Men tycker bolaget att de har alldeles för många utestående aktier och vill leverera aktieägarvärde på annat vis än försäljning så borde bolaget sätta en gräns för vad som är en rimlig värdering för att sedan återköpa vid kurser under det satta gränsen. Min poäng är att många bolag verkar återköpa aktier för saken skull. Makulerar man sedan inte aktierna, utan man sitter på dem och kanske använder dem för optionsprogram till ledningen eller använder dem för uppköp så är ju värdeskapandet i princip noll vid återköp.

    Någon bloggar skrev om att Coca-Cola köper tillbaka aktier och sedan delar ut dem till ledningen. Då är ju bara återköpen ett sätt för ledningen att sko sig själv. Dåligt aktieägarvärde!

    Warren Buffet har skrivit en del om sin syn på saken. Rekommenderar det.

    SvaraRadera