lördag 3 augusti 2013

Byte av bloggprovider

Kort inlägg.
Jag har inte kunnat utföra alla funktioner jag har önskat genom wordpress.com pga för många restriktioner. Jag har fått förfrågan tidigare varför jag använde wordpress.com och jag trodde man bara gjorde vissa saker på ett annat sätt. Dock så saknar vissa funktioner helt och hållet och jag kommer därför försöka överföra hela tjillevippen till blogspot.com. Det kan vara lite problem att nå bloggen de närmaste dagarna pga ändring av pekning till domännamnet men jag ska försöka få det fixat ASAP. Meddelar när allt är funktionellt igen.
Härmed vill jag göra er uppmärksamma på att det troligtvis blir en helt ny design. Jag skall försöka få till det så bloggen blir ännu bättre. Jag läser alla kommentarer så har ni förslag och dylikt så lyssnar jag. Tack till alla ni som läser bloggen, ni gör det värt att fortsätta.

PS. Min sidvisningsräknare har här och med nollställts ;).
Peace!

4 kommentarer:

 1. Intressant, du får gärna komma med en jämförelse sen. Var själv lite intresserade av wordpress men så valde jag blogspot.

  Fördelarna borde ju vara större om man kör wordpress via sin egna webhotell än om man använder wordpress.com

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just eftersom jag inte är djupt förkovrad i skillnaderna utan bara valde det som jag upplevde som avgörande gör att jag inte göra en djupare analys. Jag tror heller inte ett representativt intresse finns hos läsarna om just detta specifika ämne men jag kan ha fel. Jag gör därför en kommentar här nedan om mina upplevelser.

   Wordpress.com
   Positivt: Bra design fastän designen är låst om man inte betalar extra, nya kommentarer blir synliga, lätt att redigera men begränsat. Lätt att göra pekning till wordpress om man har en domän.

   Negativt: Tillåter ej reklam. (om man köper webbhotell bör det tillåtas dock). Knappen för nyinkommna kommentarer fortsätter ofta lysa fastän man godkänt dem.
   Extra kostnad för en domänmappning ($13) för att kunna peka till ens domän som man också betalar pengar för (i mitt fall 99 kr). Inte så användarvänligt i början då det i princip gäller att memorera vad sakerna heter (utgå alltid från Dashboard så löser det mesta sig).

   Jag tror, med tryck på tror att om man använder wordpress.org så finns bloggen sparad till skrivbordet och man utgår därifrån genom olika applikationer. Här tillåts också reklam.

   Blogger.com (blogspot.com)
   Positivt: Detta system är ju integrerat i google så adsense är lätt att infoga. Layouten och användarvänligheten är simpel. Väldigt lätt att redigera.

   Negativt: Jag hade velat ha fler och bättre templates. Customization funkar helt okej men jag tycker inte grundstommen håller lika hög kvalitet som wordpress.com. Pekningen genom blogger var ett hel-vete, fick ha tre kontakter med min domänprovider för att få allt på plats. Jag var ganska envis med att få det att funka så därför tog det ändå inte så lång tid.

   Jag kan skriva mer allt eftersom jag kommer på något men annars lämnar jag det där. Jag är fortfarande rätt ny till blogspot.com så finns en hel del att ta in.

   Ifall jag hade lämnat blogspot hade jag valt wordpress.org mest för att prova på den då den har en del funktioner som jag saknade i wordpress.com, jag vet däremot inget om kostnaderna.

   Slutord: Nu kör min hemsida iaf.
   Huvudadressen är http://aktieboom.se men ni når den också på http://aktieboom.wordpress.com, http://aktieboom.blogspot.com . Så skulle ni bli osäkra på adressen så är det bara att testa nån av dem.

   Annars finns jag högst upp om ni googlar på 'Aktieboom' ;).

   Trevlig sommar alla och jag hoppas kunna bjuda på nåt intressant inlägg inom sinom tid.

   Radera
 2. Snyggt. Ser att bytet går bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Fick det sista på plats idag, väntar bara på att få igenom min adsense-verifikation.

   Tror jag väntar med inlägg tills adsense är igenom, däremot kan jag ju fortsätta pilla med design och göra planer om nya inlägg, greja med budget etc.

   Jag har en fråga till dig Chrimatistikos, jag skall se om jag kan maila den.

   Radera