onsdag 19 juni 2013

Förväntan på diamantauktionen

Just nu ligger Lucara Diamond på ca 5,50 kr efter ett tidigare rus sedan ***EDIT: 'Zebra Holdings and Investments' (inte Lorito.)*** gjorde ett inköp på 4 miljoner aktier. Vad kommer hända med kursen framöver?
På kort sikt, inom en vecka så bör detta ske: kursen kommer rusa ännu en gång efter auktionens resultat (dock kanske detta sker först nästa rapport- svårt och kanske idiotiskt att sia om kurs men jag tror iaf att vi lär nå 6,50 kr och anledningen är detta:

Image

 • 'Zebra Holdings and Investment' har köpt 500.000 aktier i Lucara den 30 maj. • *** (edit) 'Zebra Holdings and Investment' gjorde detta enorma inköp för över 20 milj kronor den 12e juni till en kurs på 5,26 kr. Observera att detta inköp är extremt kraftigt och skulle man inte ha goda förväntningar på nästa auktion som är mellan den 19-24 juni skulle detta vara ett dumt drag, trots att jag hoppas att Lorito är långsiktig.

 • Lucas sitter tung på 4.015.000 aktier (http://www.di.se/artiklar/2013/6/17/familjen-lundin-storkoper-lucara-diamond/). Att satsa hårt på sitt företag med privata pengar är alltid ett gott tecken. • Indexet ligger atm på 134,65 vilket borde gynna högre priser på auktioner för samma kvalitet och carat. Detta förutsätter givetvis att köpare finns och att det råder viss "konkurrens" mellan buden (även om buden ges i hemlighet).


Detta är bara några av de aggressiva inköp som gjorts från Lucara på sista tiden, och detta är ett mycket positivt tecken. Fram tills nya resultat visas så tror jag vi kommer få vänta oss lite volatilitet. Jag sitter iaf kvar med mina aktier.

2 kommentarer:

 1. Nu var det väl ändå inte Lorito som köpte 4miljoner aktier ...?

  Vidare är idex indexet för slipade diamanter och inte för rå-diamanter som lucara säljer.

  SvaraRadera
 2. Tack för det påpekandet, det skall vara "Zebra Holdings and Investments"- slarv från min sida.
  Okej, det visste jeg inte. Däremot borde ju ett högre pris för slipade diamanter indirekt verka som incitament för högre råvarupris, varpå försäljningspriset ändå ökar.

  SvaraRadera